Over mij

“Het levenslied zingen en het levenslied voelen en dat gevoel kunnen overbrengen. Dat is waar ik voor sta. En dat is wat ik met liefde al meer dan 15 jaar presenteer. Dankbaar om muzikaal te kunnen en mogen zijn …”

Ik, Erwin Akkermans, ben geboren op 16 november 1983 in Breda.

Mijn liefde en passie voor het Nederlandstalige lied begon al als kind. Zingen, zingen en nog eens zingen. Het liefst de hele dag door. Maar eens dan komt de dag dat je keuzes moet maken. Zo ook bij mij. Ik ben aan een opleiding begonnen voor kok. En heb deze na 4 jaar ook met succes afgerond. Intussen was het zingen toch mijn grote hobby gebleven. Als ik in mijn stamkroegje stond vroeg ik dan ook regelmatig de microfoon om eventjes een nummer te zingen. En dan was mijn avond alweer goed! En ja op de een of andere manier groei je daar in. Je krijgt minder last van plankenkoorts. En je durft sneller de microfoon te vragen. Op elk feest, al was het een bruiloft of een verjaardag overal zong ik wel een liedje mee. En tot mijn grote verbazing kreeg ik erg goede reacties. De mensen vonden het leuk en gezellig. En ik kreeg dan ook meerdere malen te horen dat ik er iets mee moest doen.

Tja, .. eerst maar eens op zoek naar orkestbanden. Ik zocht me zelf op internet helemaal suf en na een tijdje had ik een leuk en gezellig repertoire bij elkaar gezocht. Ik had de teksten uit mijn hoofd geleerd en was klaar om de beruchte grote stap te zetten richting het zingen voor publiek. Mijn allereerste optreden was in een zaaltje met 90 man. De zenuwen gierden door mijn lijf. Eenmaal begonnen en gezien dat er een lange polonaise ontstond viel alles van me af en kwam ik helemaal los. Het werd een leuke gezellige avond.

Vanaf dat moment begon het optreden een deel van me te worden. Ik had dan nog geen naamsbekendheid maar vond het erg leuk om te doen. Kleine feestjes, grote feesten ik doe wat ik heerlijk vind en dat is zingen. Mensen vermaken door het levenslied te zingen. Met “Vanaf de eerste dag” of “Laat het gaan”. Feestnummers, Hazes nummers, niets is me meer te dol.

Na de nodige informatie te hebben vergaard ben ik terecht gekomen in de studio van Andre Kooiman te Raamsdonksveer. Andre heeft met mij 2 schitterende liedjes opgenomen! Met mijn eerste cd single “Vanaf de eerste dag” wilde ik proberen een plaats te veroveren in het artiestenvak! En ach het lukte aardig. Mensen zongen hem mee en hij werd veel gedraaid bij de regionale radio zenders in het land. Mijn tweede singel “Waar is je hart gebleven”. geschreven door Pascal de Vormer, deed het een jaar later ook erg goed. Hij wordt nu nog dikwijls gedraaid op “Radio Hollandio” en meerdere regionale zenders. Na een periode van 2 jaar geen muziek gemaakt te hebben (geboorte van mijn zoontje Davey) ben ik me weer gaan storten op de muziek. Ik schreef het nummer “Laat het gaan”  en heb het nummer opgenomen in de studio van Laurens van Wessel, de nieuwe producer van de singels van niemand minder dan Frans Bauer. Het nummer werd toch wel een regionale hit. En voor het eerst had ik er een videoclip bij gemaakt. En die is meer dan 5000 !! keer bekeken op you-tube. Daarna is mijn dochter geboren en heb ik de singels “Ik zou het willen schreeuwen van de toren”, “Hier in mijn cafe” en “Zonder jou” uitgebracht.

Omdat 8 jaar geleden er een enorme opmars van beginnende artiesten gaande was kwamen er bijna geen optredens meer binnen. Het voelde alsof je verzuipt in de zee van artiesten. De rek was eruit en ik besloot er grotendeels een punt achter te zetten. Af en toe pakte ik de microfoon nog wel eens, maar daar bleef het dan ook bij. Een gesprek met Manfred Jongenelis gaf mij kracht en de passie om te zingen kwam terug. De tijd voelt weer rijp en ik durf weer naar voren te kijken. Manfred had al gekeken wat ik destijds had uitgebracht en samen met Carlo Rijsdijk heeft hij speciaal voor mij ‘We Gooien Alle Remmen Los’ geschreven. Manfred is overigens ook verantwoordelijk voor het arrangement. Het belangrijkste is dat hij ook heeft gekeken naar een eigen sound waarmee ik keihard terug kan komen. Dit proeft in ieder geval naar meer. Ik heb in het verleden met verschillende partijen veel ups en downs meegemaakt, maar heb er vertrouwen in dat ik nu het juiste team heb gevonden waar ik een gezonde toekomst mee kan opbouwen’.

Het heeft even geduurd beste muziekvrienden. Maar optimistisch als ik ben kan ik zeggen:

“Erwin Akkermans komt er weer aan…”

Veel liefs